Din säkerhet

Din säkerhet är högsta prioritet i allt vi gör.

Om din data inte är skyddad är den inte privat. Därför ser vi till att Googles tjänster, som Sök, Maps och YouTube skyddas av världens bästa säkerhetsinfrastrukturer.

Kryptering håller din data privat medan den överförs

Kryptering ger våra tjänster en högre säkerhet och integritet. När du till exempel skickar e-post, delar ett videoklipp, besöker en webbplats eller lagrar dina bilder överförs din data mellan din enhet, Googles tjänster och våra datacenter. Vi skyddar din data med flera lager av säkerhet, inklusive ledande krypteringsteknik som HTTPS och Transport Layer Security.

Vår molninfrastruktur skyddar din data dygnet runt

Google driver en av världens säkraste och mest pålitliga molninfrastrukturer, hela vägen från specialdesignade datacenter till fiberkablar under vatten som överför data mellan kontinenter. Den övervakas ständigt för att din data ska vara säker och tillgänglig när du behöver den. Vi distribuerar data till flera datacenter, så att den i händelse av brand eller annan olycka automatiskt och smidigt kan flyttas till stabila och säkra platser.

Identifiering av hot hjälper till att skydda våra tjänster

Våra tjänster och vår underliggande infrastruktur övervakas kontinuerligt för att skydda dem mot hot som skräppost, skadlig programvara, virus och andra former av skadlig kod.

Vi ger inte statliga myndigheter direkt tillgång till din data

Vi ger aldrig någonsin tillgång till din data via en ”bakdörr” eller via servrar som lagrar din data. Det innebär att inga statliga myndigheter, varken amerikanska eller andra, har direkt tillgång till våra användares information. Ibland får vi begäranden om en användares data från myndigheter. Vårt juridiska team granskar alla begäranden och avvisar begärandet om det är alldeles för allmänt eller inte följer rätt process. Vi har lagt mycket arbete på att vara öppna om dessa databegäranden i vår insynsrapport.

Kryptering som strålar ut ur ett foto av Eiffeltornet

Gmails kryptering ser till att ingen annan läser dina e-postmeddelanden

Sedan dag ett har Gmail haft stöd för krypterade anslutningar, vilket gör det svårare för skurkarna att läsa vad du skickar. Gmail varnar också om eventuella säkerhetsrisker, som när du får ett e-postmeddelande som inte har skickats via en krypterad anslutning.

Gmails e-postkuvert utlöser ett varningsmeddelande om säkerhetsskanning

Gmails skräppostfilter filtrerar bort misstänkt e-post

Många angrepp med skadlig programvara och nätfiske börjar med ett e-postmeddelande. Gmails säkerhetsfunktioner skyddar dig bättre från skräppost, nätfiske och skadlig programvara än någon annan e-posttjänst. Gmail analyserar mönster hämtade från miljarder meddelanden för att identifiera egenskaper hos e-postmeddelanden som användarna markerat som skräppost, och använder sedan dessa markörer för att blockera misstänkta eller farliga e-postmeddelanden innan de når dig. Du kan hjälpa till genom att välja Rapportera skräppost för misstänkta e-postmeddelanden som du får.

Med hjälp av maskininlärning och artificiell intelligens blir Gmails spamfilter allt bättre. Det håller nu 99,9 % av skräpposten borta från inkorgen.

Chrome med säkerhetsuppdateringsförlopp

Chrome uppdaterar automatiskt din webbläsarsäkerhet

Säkerhetstekniken förändras ständigt, så om du vill skydda dig behöver du hålla dig uppdaterad. Därför kontrollerar Chrome regelbundet att den version av webbläsaren som du använder har de senaste säkerhetsuppdateringarna samt skydden mot skadlig programvara och bedrägliga webbplatser. Chrome uppdateras automatiskt, så att du alltid skyddas av Chromes senaste säkerhetsteknik.

Skadlig app hamnar på enheten

Google Play håller potentiellt skadliga appar borta från mobilen

En av enhetens största säkerhetsproblem kan vara de appar som du installerar. Vårt identifieringssystem flaggar potentiellt skadliga appar innan de når Play Butik. Om vi ​​inte är säkra på om en app är säker granskas den manuellt av medlemmar i Android-säkerhetsteamet. När vårt identifieringssystem förbättras granskar vi appar som redan finns på Google Play på nytt och tar bort sådana som kan vara skadliga så att de inte hamnar på din enhet.

Google blockerar skadliga och vilseledande annonser

Din webbupplevelse kan förstöras av annonser som innehåller skadlig programvara, täcker innehåll du försöker se, marknadsför förfalskade varor eller på annat sätt bryter mot våra riktlinjer för annonsering. Vi tar det här problemet på största allvar. Varje år blockerar vår kombination av mänskliga granskare och avancerad mjukvara nästan en miljard dåliga annonser. Vi ger dig också verktyg för att rapportera stötande annonser och styra vilka typer av annonser som visas. Vi publicerar också aktivt våra insikter och bästa metoder för att göra internet säkrare för alla.

Google Security Shield och checklista

Säkra ditt konto med säkerhetskontrollen

Det första du kan göra för att skydda ditt Google-konto är att göra säkerhetskontrollen. Vi har skapat den för att hjälpa dig att verifiera att återställningsinformationen är aktuell och att webbplatserna, apparna och enheterna som är anslutna till ditt konto är sådana som du fortfarande använder och litar på. Om något verkar misstänkt kan du ändra inställningarna eller lösenordet direkt. Säkerhetskontrollen tar bara ett par minuter och du kan göra den så ofta du vill.

Gör säkerhetskontrollen
Gmail får en varning om misstänkt aktivitet

Få varningar om misstänkt aktivitet

Vi skyddar ditt konto genom att hålla utkik efter ovanlig aktivitet och meddelar dig om något verkar konstigt. Om exempelvis en okänd enhet försöker logga in på ditt konto eller om informationen om kontoåterställning har ändrats kontaktar vi dig direkt för att bekräfta att det är du som utfört aktiviteten. Varningar skickas till dig via e-post, men du kan även registrera dig för textmeddelanden på telefonen.

Inloggning på enhet och webbläsare med samma verifieringskod

Förhindra attacker genom att stärka inloggningen

Ett starkt lösenord avskräcker hackare och skyddar ditt konto. Skapa ett bra lösenord som är unikt, innehåller en blandning av bokstäver, siffror och symboler och se till att du bara använder det på Google.

Vi hjälper dig också att hålla ditt konto säkrare genom att erbjuda tvåstegsverifiering. Med tvåstegsverifiering behövs något mer än lösenordet för att logga in på kontot. Det kan till exempel vara en sexsiffrig kod som skickas till mobilen eller, om du vill ha ett ännu bättre skydd mot nätfiske, en säkerhetsnyckel som du sätter i USB-porten på datorn.

Webbläsaren visar lösenord som skyddas i Chrome

Skydda dig med dessa säkerhetsverktyg för lösenord

Om du tillåter Chromes inbyggda lösenordshanterare att komma ihåg lösenorden för olika webbplatser är det lättare för dig att använda starka, unika lösenord för varje webbplats. Du kan också lägga till Lösenordsskydd, ett Chrome-tillägg som hjälper dig att undvika nätfiskeattacker genom att varna när du anger ditt lösenord till Google på en webbplats som inte tillhör Google.

Google Maps på webbläsaren lokaliserar en tappad mobil som har låsts på distans

Skydda ditt konto om du blir av med din telefon

Om du blir av med mobilen eller om den blir stulen behöver du bara besöka Mitt konto för att skydda din data i några snabba steg. Oavsett om du har en Android- eller iOS-enhet, kan du hitta och låsa den, ändra ditt lösenord, lägga till ett eget meddelande på startsidan eller till och med radera all data från mobilen.