Din data

Vi vill att du ska förstå vilken data vi samlar in och använder.

När du använder Googles tjänster ger du oss förtroendet att hantera din data. Det är upp till oss att vara tydliga med vad vi samlar in och hur vi använder informationen för att våra tjänster ska fungera bättre för dig.

Vi samlar in följande tre huvudtyper av data:

Saker du gör

När du använder våra tjänster – till exempel när du söker på Google, hämtar vägbeskrivningar i Google Maps eller tittar på ett videoklipp på YouTube – samlar vi in data så att dessa tjänster ska fungera. Det kan handla om:

 • det du söker efter
 • webbplatser du besöker
 • videoklipp du tittar på
 • annonser du klickar eller trycker på
 • din plats
 • enhetsinformation
 • IP-adress och cookiedata

Saker du skapar

Om du är inloggad på ditt Google-konto sparar och skyddar vi det du skapar med våra tjänster. Det kan handla om:

 • e-postmeddelanden som du skickar och tar emot på Gmail
 • kontakter du lägger till
 • kalenderhändelser
 • foton och videoklipp som du laddar upp
 • Dokument, Kalkylark och Presentationer på Drive

Saker som gör dig till ”dig"

När du registrerar dig för ett Google-konto sparar vi den grundläggande information du ger oss. Det kan handla om

 • namn
 • e-postadress och lösenord
 • födelsedag
 • kön
 • telefonnummer
 • land
Google Maps på en smartphone

Så här hjälper Google Maps dig dit du vill, snabbare

När du använder Google Maps-appen skickar telefonen anonyma databitar om var du befinner dig till Google. Detta kombineras med data från människor omkring dig för att identifiera trafikmönster. Till exempel kan Maps upptäcka när många fordon rör sig långsamt längs samma gata och berätta för dig att det är tät trafik. Så nästa gång Maps varnar för en olycka och visar en snabbare väg kan du tacka data från andra förare för genvägen.

Googles sökfält med autoslutförande

Så här autoslutför Google dina sökningar

Du vet när du söker på något och skriver fel och Google ändå förstår vad du menar? Vår stavningskontroll använder data från användare som gjort samma misstag tidigare och rättar det åt dig. När du skriver ”Barsalona” vet vi därför att du antagligen menade ”Barcelona”.

Sökhistoriken kan också hjälpa Google autoslutföra dina sökningar. Om du har sökt på ”flyg Barcelona” tidigare kan vi föreslå detta i sökrutan innan du skrivit klart. Eller om du gillar fotbollslaget och ofta söker på ”Barcelona resultat” kanske vi föreslår det direkt.

Chrome-flik med ett formulär som fylls i av Autofyll

Så här fyller Chrome i formulär åt dig

Varje gång du handlar eller registrerar dig för ett konto på nätet lägger du tid på att fylla i personliga uppgifter i formulär. När du använder Chrome kan vi spara saker som namn, adress, telefonnummer, e-postadress och betalningsinformation så att vi kan fylla i formuläret åt dig automatiskt. Du kan alltid redigera specifika automatiskt ifyllda fält eller inaktivera inställningen helt.

Googles sökfält med profilbild och knapp för privata resultat

Så här hjälper Google Sök dig att hitta din egen information

Google Sök kan hämta information som du behöver från Gmail, Google Foto, Kalender och andra ställen och visa den i dina privata sökresultat så att du inte behöver rota fram den själv. Du behöver bara söka efter saker som ”mitt tandläkarbesök”, ”visa mina strandbilder” eller "var är min hotellbokning". Så länge du är inloggad kan vi hämta informationen från andra Google-tjänster och ge den till dig i ett enkelt steg.

Pratbubblor mellan en användare och Google Assistent

Så här hjälper Google Assistent dig att få saker gjorda

Assistenten hjälper dig oavsett om du är hemma eller på resande fot. När du frågar assistenten om något eller talar om vad den ska göra använder den uppgifter från andra tjänster från Google för att du ska få det du behöver. Om du till exempel frågar vilka kaféer som finns i närheten eller om det blir regn nästa dag ger den dig det mest relevanta svaret baserat på uppgifter från Maps och Sök samt din plats, dina intressen och inställningar. Du kan alltid öppna Min aktivitet och visa eller radera uppgifter som samlas in när du använder assistenten.

Ta kontroll över din användning av Googles tjänster

Med dessa verktyg kan du när som helst hantera din sekretess.

Webbläsare där Mitt konto visas

Hantera dina sekretessinställningar på Mitt konto

Oavsett om du har ett Google-konto eller inte, bestämmer du vilken typ av data som får Googles tjänster att fungera bättre för dig. Mitt konto ger dig snabb åtkomst till verktyg som hjälper dig att hantera dina personliga uppgifter och skydda din integritet.

Tidigare sökningar i ett Chrome fönster

Se vilken data som finns på ditt konto i Min aktivitet

Min aktivitet är den centrala platsen där du hittar allt du har sökt efter, visat och tittat på med våra tjänster. För att göra det lättare att komma ihåg tidigare onlineaktiviteter ger vi dig verktyg för att söka efter ämne, datum och produkt. Du kan permanent ta bort specifika aktiviteter eller hela ämnen som du inte vill ska kopplas till ditt konto.

Chromes inkognitoikon

Surfa privat på webben i inkognitoläge

Din webbhistorik kan bidra till att göra dina sökresultat mer användbara, men ibland kanske du vill surfa privat. Om du delar en dator med till exempel din älskling vill du antagligen inte att webbläsarhistoriken ska avslöja att du planerar en överraskning. Då kan du öppna ett inkognitofönster på din dator eller mobila enhet, så sparar Google Chrome inte din webbhistorik.